Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg

Ingredienser

  • 1 st gul lök(ar)
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st paprika(or)
  • 240 gram chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st tomat(er)
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 förpackning krossade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 4 st ägg

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

  •  Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Skölj och tärna zucchini och paprika.
  • Skär korven i skivor.
  • Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.
  • Skölj och grovhacka tomaten.
  • Tillsätt buljong, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek.
  • Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.
  • Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.
  • Servera ratatouillepannan tillsammans med ris.