Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg
Ingredienser
- 1 st gul lök(ar)
- 2 klyfta(or) vitlök
- 0,5 st zucchini
- 1 st paprika(or)
- 240 gram chorizo
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad basilika
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st tomat(er)
- 1 msk grönsaksbuljong
- 0,5 msk balsamvinäger
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 förpackning krossade tomater
- 0,5 dl vatten
- 4 st ägg
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skölj och tärna zucchini och paprika.
- Skär korven i skivor.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.
- Skölj och grovhacka tomaten.
- Tillsätt buljong, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.
- Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.
- Servera ratatouillepannan tillsammans med ris.